Rowena Peters


Exposities

Kunstschouw, Scharendijke, Zeeland - https://kunstschouw.nl/ - 10 t/m 18 juni 2023

Tijdens de Kunstschouw is mijn afstudeerinstallatie ‘Post-Antropoceen’ te bezichtigen. ‘Post-Antropoceen’ bestaat uit meerdere lagen die ontstaan ​​doordat ik wisselend destructief en opbouwend werk. In dit werk hebben we een reis afgelegd naar de toekomst. Is dit een toekomst waar ook plaats is voor de mens of overheerst het dier? Ik gebruik een veelzijdigheid aan (gerecyclede) materialen, waarbij karton in dit werk een geliefd en veelgebruikt medium is.


KunstWandelRoute, Hummelo - https://kunstwandelroutehummelo.nl/ 6 april- t/m 29 mei 2023

Mijn nieuwste kunstinstallatie ‘Zesender’ is te bezichtigen tijdens de KunstWandelRoute in Hummelo. Het is een mooie wandelroute (vrij toegankelijk) van ongeveer 4km met in totaal 29 kunstwerken. 'Zesender' is een installatie, geïnspireerd op de reeën in het Nederlandse landschap. Het werk gaat over de wegen die de reeën afleggen en de mens die ze steeds meer inkadert. Hoeveel ruimte is er voor dit dier in Nederland, nu en in de toekomst?

Zesender nodigt uit stil te staan bij de relatie tussen dier en mens. Waarom mag een dier er op een specifieke plaats of tijdstip niet gewoon zijn? Zijn dier en mens gelijk? Hoe leven dier en mens samen en hoe zal dit in de toekomst zijn?


Kunst4Daagse, Steenderen - https://www.kunst4daagsebronckhorst.nl/ - 18 mei t/m zondag 21 mei 2023  (Elke dag van 10:00 – 17:00, op zondag vanaf 12:00 i.v.m. een kerkdienst)

Ik exposeer tijdens de Kunst4Daagse met 2D werk in de Remigiuskerk in Steenderen. In mijn nieuwste 2D werk heb ik onderzoek gedaan naar het gebruik van transparantie en licht. In de Remigiuskerk is tevens het werk van 15 andere kunstenaars te bewonderen.