Rowena Peters

Aanstaande exposities:

Voorgaande exposities:

GGNet Warnsveld

Datum: 22 december 2017 14:00 t/m 7 januari 2018 16:30

Kerstexpositie bij GGNet

Als werknemer van GGNet mag ik dit jaar weer exposeren met 2 werken op de Kerstexpositie. Dit jaar geen schilderijen in olieverf, maar een tekening van houtskool en syberich krijt 'Boeken bij de wijn' en een zeefdruk 'Zoekdoek'.

Waar: HOP (voormalige Toneelzaal), Deventerstraat 459 te Apeldoorn
Periode: vrijdag 22 december 2017 tot en met zondag 7 januari 2018, 1e Kerstdag gesloten
Openingstijden: dagelijks 14.00 - 16.30 uur

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een kleurrijk en gelukkig 2018!


Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk

Datum: 7 juli 2017 t/m 1 september 2017

Rowena Peters geeft inkijk in kunststudie

Van 7 juli tot en met 1 september exposeert Rowena Peters in poligang 2B in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk (Beatrixpark 1). Zij geeft u een inkijkje in het eerste jaar van haar studie Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan Artez in Zwolle.

In het landschap bij Kasteel Vorden trokken twee bomen de aandacht van Rowena. Hier waren namen ingekerfd en deze hadden een knalroze gespoten rand om de stam. De bomen zijn ‘geblesseerd’ en zullen aan het einde van het jaar worden gekapt. Geraakt door het feit dat de liefde die in deze bomen zo fraai is ‘vereeuwigd’ nu alsnog zal ‘eindigen’, inspireerde het Rowena tot een kunstzinnige ingreep. Op eigenzinnige wijze maakt Rowena de liefdesverklaringen weer ‘oneindig’. 

Rowena heeft de ‘boomeigenaren’ via social media opgespoord. Een boom bleek ‘van’ Marée, Bram en Ties te zijn. Opa Oplaat heeft zo’n tien jaar geleden de namen van drie van zijn kleinkinderen in de boom gekerfd. Rowena heeft de namen daarna zo exact mogelijk n.a.v. de inkervingen in de bomen, in hout gelaserd. Deze stempels zorgen ervoor dat de liefde niet in december bij de bomenkap stopt, maar dat de ‘boomeigenaren’ waar en wanneer ze maar willen, de liefde voort kunnen stempelen.

Tijdens de expositie zijn er werken in verschillende materialen te bezichtigen, waaronder foto’s, digital art, acrylverf op papier, houtskool en siberisch krijt op papier, zeefdrukken en afdrukken van stempels.

Daarnaast heeft Rowena een film gemaakt, te zien op:
https://youtu.be/UdaS5fhCoj8 
(of zoeken op youtube ‘Rowena Peters’ en dan de film ‘oneindige liefde’.

Op deze film werd de liefde in de vorm van ijsblokjes neergezet. Deze werd vervolgens verwoest door de föhn (net als de bomen straks door de bomenkap worden verwoest) en deze liefde is vervolgens opgevangen in een stuk stof. Dit stuk stof is nu een sjaaltje geworden en zo is deze liefde weer ‘oneindig’ gemaakt in haar eigen kledingstuk. 

De stijl van Rowena beweegt zich tussen realisme en het abstractere paletmes. De belangrijkste thematiek in haar kleurrijke werk is de liefde voor mens en dier. Naast haar persoonlijke werken schildert zij ook in opdracht.


Kunst4Daagse van Bronckhorst

Datum: 25 mei 2017 t/m 28 mei 2017

VORDEN - In het landschap bij Kasteel Vorden trokken twee bomen de aandacht van Rowena. Hier waren namen ingekerfd en deze hadden een knalroze gespoten rand om de stam. De bomen zijn 'geblesseerd' en zullen eind het jaar worden gekapt. Geraakt door het feit dat de liefde die in deze bomen zo fraai is 'vereeuwigd' nu alsnog zal 'eindigen', inspireerde het Rowena tot een kunstzinnige ingreep. Op eigenzinnige wijze maakt Rowena de liefdesverklaringen weer 'oneindig'. Benieuwd hoe zij dit vorm heeft gegeven? U bent van harte welkom van donderdag 25 t/m zondag 28 mei 2017 bij restaurant de Rotonde in Vorden.

In de kasteelkamer kunt u een aantal werken van haar bezichtigen. Tevens geeft zij u op de bovenverdieping een kijkje in de studie die zij volgt voor docent beeldende kunst en vormgeving aan Artez in Zwolle. Hier zijn onder andere tekeningen, schilderijen, een film en 3D werk te bezichtigen.

Van 11.00 tot 17.00 uur zal zij op deze dagen aanwezig zijn en live schilderen, haar werk toelichten en vragen beantwoorden.

Iets langer dan de kunt4daagse kunt u genieten van het kunstmenu: Van donderdag 25 mei t/m 5 juni kunt u bij restaurant de Rotonde genieten van een 3-gangen Kunstmenu (zie advertentie in het Contact), inclusief een unieke 'kunstmok' met daarop een van Rowena's nieuwste werken.

De stijl van Rowena beweegt zich tussen realisme en het abstractere paletmes. De belangrijkste thematiek in haar kleurrijke werk is de liefde voor mens en dier. Naast haar persoonlijke werken schildert zij ook in opdracht.


Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Datum: 1 september 2016 t/m 31 oktober 2016
Locatie: Winterswijk (Beatrixpark 1) Centrale gang

Meer informatie volgt tzt.


Theetuin Vierakker

Datum: 28 juli 2016 t/m 2 september 2016
Locatie: Theetuin Vierakker (IJselweg 13)

Van 28 juli t/m 2 september exposeert Rowena bij de theetuin in Vierakker. De schilderijen zijn daar in 2 mooie ruimtes te bezichtigen. De theetuin is in deze periode geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.30.

Leuk als je een kijkje komt nemen!Tentoonstelling 'Weerzien' in Warnsveld

Datum: 26 mei 2016 00:00
Locatie: Vordenseweg 12, Warnsveld

Er staan weer schildersezels met kunstwerken tentoongesteld op de terreinen van GGNet in Apeldoorn en Warnsveld. De werkstukken zijn vervaardigd door bewoners, patiënten en medewerkers van GGNet.

De originele werken werden eerder tentoongesteld tijdens de traditionele jaarlijkse kerstexpositie van GGNet. Bezoekers konden daar hun stem uitbrengen op het kunstwerk dat zij het beste of mooiste vonden. de 22 meest gewaardeerde werkstukken worden, in uitvergroot formaat van 70 x 100 cm, tentoongesteld in de tuinen van GGNet. Ook ik als medewerker van GGNet heb meegedaan aan de kerstexpositie. Ik heb de eer dat mijn schilderij van 'Cow are you doing?' ook tentoon mag worden gesteld in Warnsveld. Superleuk! :-)

Dagelijks tot 15 oktober van 10.00 uur tot zonsondergang.


Kunst4Daagse Bronckhorst

Datum: 5 mei 2016 t/m 8 mei 2016
Locatie: Grand Bistro de Rotonde (Kerkstraat 3, Vorden)

kunst4daagse van donderdag 5 t/m zondag 8 mei, van 11:00 tot 17:00 uur (Expositie en Kunstmenu van 3 t/m 15 mei)

Ik ben trots op een nieuwe samenwerking met Grand Bistro de Rotonde in Vorden! Tijdens de Kunst4daagse zal ik regelmatig live schilderen. Deze editie krijgen bezoekers de mogelijkheid om mee te schilderen (met paletmes) aan één van mijn schilderijen. Hierdoor zal een uniek kleurrijk werk ontstaan! Leuk als je een kijkje komt nemen en/of mee komt schilderen! 

Van dinsdag 3 t/m zondag 15 mei kunt u bij restaurant de Rotonde tevens genieten van een 3-gangen kunstmenu. Deze is verkrijgbaar voor 25 euro, inclusief een unieke 'Kunstmok' met daarop een van mijn nieuwste schilderijen 'Flowers & butterflies'. Mocht u het speciale kunstmenu komen eten dan kunt u reserveren, 0575-551519.


Kunstroute Lochem

Datum: 26 maart 2016 t/m 28 maart 2016
Locatie: 't Stadshuus (Markt 3, Lochem)

Op 26, 27 en 28 maart 2016 vindt de 18e Kunstroute Lochem plaats in alle kernen van de gemeente. Er doen ca 90 kunstenaars in zowel eigen ateliers als op groepslocaties aan deze kunstroute mee. Alle locaties zijn gedurende het Paasweekend steeds geopend voor bezoekers van 12.00 tot 17.00 uur.


Valentijnsexpositie bij Grand Bistro de Rotonde

Datum: 9 februari 2016 t/m 14 februari 2016
Locatie: Grand Bistro de Rotonde (Kerkstraat 3, Vorden)

Van dinsdag 9 t/m zondag 14 februari kunt u Rowena's schilderijen bezichtigen in Grand Bistro de Rotonde. Op de begane grond (o.a. de kasteelkamer) kunt u haar schilderijen bekijken. 

Vanaf dinsdag 9 februari tot en met zondag 14 februari kunt u genieten van een speciaal 3-gangen Valentijnsmenu (zie advertentie in het Contact), inclusief een unieke ‘Kunstmok’ met daarop een van haar schilderijen.

Wilt u Rowena’s schilderijen komen bezichtigen, dan bent u van harte welkom.

Mocht u het speciale Valentijnsmenu komen eten dan mag u reserveren, 0575-551519.


Bekijk het! Zomertentoonstelling in Warnsveld en Apeldoorn

Datum: 1 oktober 2015 t/m 31 oktober 2015
Locatie: Vordenseweg 12 in Warnsveld

Er staan weer schildersezels met kunstwerken tentoongesteld op de terreinen van GGNet in Apeldoorn en Warnsveld. De werkstukken zijn vervaardigd door bewoners, patiënten en medewerkers van GGNet.

De originele werken werden eerder tentoongesteld tijdens de traditionele jaarlijkse kerstexpositie van GGNet. Bezoekers konden daar hun stem uitbrengen op het kunstwerk dat zij het beste of mooiste vonden. de 22 meest gewaardeerde werkstukken worden, in uitvergroot formaat van 70 x 100 cm, tentoongesteld in de tuinen van GGNet. Ook ik als medewerker van GGNet heb meegedaan aan de kerstexpositie. Ik heb de eer dat mijn schilderij van Baco ook tentoon mag worden gesteld in Warnsveld. Superleuk! :-)

Dagelijks van 10.00 uur tot zonsondergang.


Kunst4Daagse Bronckhorst

Datum: 14 mei 2015 t/m 17 mei 2015
Locatie: Grand Bistro de Rotonde (Kerkstraat 3, Vorden)

Expositie & Kunstmenu t/m zondag 31 mei.

Dit jaar een leuke samenwerking met Grand Bistro de Rotonde in Vorden. Meer info volgt spoedig.


De Graafschap dierenartsen

Datum: 8 april 2015 t/m 8 juli 2015
Locatie: Schimmeldijk 1, Vorden

In de dierenartspraktijk in Vorden stelt Rowena een aantal van haar schilderijen met daarop dieren tentoon.


Expositie streekziekenhuis Koningin Beatrix

Datum: 3 november 2014 t/m 2 januari 2015
Locatie: Koningin Beatrix ziekenhuis, Winterswijk

Van 3 november 2014 tot en met 2 januari 2015 zal Rowena Peters exposeren in het streekziekenhuis Koningin Beatrix te Winterswijk (poligang 8, op werkdagen van 8:00 tot 17:30 uur).

De schilderijen, die worden tentoongesteld zijn gecreëerd door Rowena Peters (32). Zij leerde het olieschilderen bij haar tante Carolien Klein Goldewijk. (zie www.bubastis.nl) Haar eerste schilderij van een aap (howler monkey, 2006) bleek het begin van de ontwikkeling van een geheel eigen signatuur. Rowena Peters' kleurrijke stijl beweegt zich tussen realisme en het abstractere paletmes. Op de expositie toont Rowena divers werk waaronder portretten van dieren, kinderen, maar ook het ‘eigen’ werk met het symbolische hart als rode draad. Naast haar persoonlijke werk schildert Rowena ook in opdracht (olieverf).


GGNet Warnsveld

Datum: 1 oktober 2014 t/m 31 oktober 2014
Locatie: Vordenseweg 12, Warnsveld

Het schilderij ‘Faylinn' is een van de 22 uitgekozen werken van de Kerstexpositie 2013-2014 van GGNet en is nu te bewonderen in de tuinen van GGNet in Warnsveld.
Verspreid over de GGNet terreinen in Apeldoorn en Warnsveld staan schildersezels waarop de geselecteerde werken (uitvergrotingen van 70x100 cm) van cliënten en medewerkers worden tentoongesteld.
De tentoonstelling duurt tot eind oktober 2014.


Expositie Debbeshoek

Datum: 1 juli 2014 t/m 24 september 2014
Locatie: Verzorgingstehuis De Debbeshoek te Ulft, Kempermanstraat 1

In de periode van 1 juli tot 24 september zal er een nieuwe expositie zijn in het verzorgingstehuis De Debbeshoek te Ulft. (Kempermanstraat 1) Ditmaal zullen vier familieleden van de familie Peters exposeren, zij schilderen allen met olieverf op doek.

Het grootste deel van de schilderijen, die worden tentoongesteld zijn gecreëerd door Rowena Peters (31). Zij leerde het olieschilderen bij haar tante Carolien Klein Goldewijk. (zie www.bubastis.nl) Haar eerste schilderij van een aap (howler monkey) bleek het begin van de ontwikkeling van een geheel eigen signatuur. Rowena Peters' kleurrijke stijl beweegt zich tussen realisme en het abstractere paletmes. Op de expositie toont Rowena divers werk waaronder portretten van dieren, kinderen, maar ook het ‘eigen’ werk met het symbolische hart als rode draad. Naast haar persoonlijke werk schildert Rowena ook in opdracht.

Maria Peters (62) is de moeder van Rowena en presenteert ook een aantal fraaie werken, waaronder heilige iconen. Cintha Peters (56 ,werkzaam bij de Debbeshoek) en Jenny Peters (58) zijn beide tantes van Rowena en ook zij zullen een aantal aantal mooie werken laten zien.Allemaal hebben ze het schilderen eigen gemaakt bij Carolien Klein Goldewijk.

De expositie toont op een fraaie manier de overeenkomsten, maar ook de unieke persoonlijke stijlen van deze vier familieleden.


Kunst10daagse Bronckhorst

Datum: 23 mei 2014 t/m 1 juni 2014
Locatie: 'Wapen van Heeckeren', Zelhemseweg 16, Hummelo

Van vrijdag 23 mei t/m zondag 1 juni 2014 vindt de Kunst 10-daagse in de gemeente Bronckhorst plaats. Op 61 locaties tonen 78 kunstenaars hun creativiteit.
Ik heb de eer om in het restaurant 'Wapen van Heeckeren' te exposeren (www.wapenvanheeckeren.nl , Zelhemseweg 16, Hummelo). Gedurende deze 10 dagen is er een speciaal 4-gangen Kunstmenu te bestellen voor 32,50 euro. Hierbij krijg je een kunstmok als presentje mee naar huis.
Naast de schilderijen zelf verkoop ik tevens kunstmokken en wenskaarten met daarop afbeeldingen van mijn schilderijen.
Mocht je komen kijken dan zou ik het leuk vinden wanneer je iets in het gastenboek schrijft. Op 24, 25, 29 mei en 1 juni zal ik van 13:00 tot 17:00 aanwezig zijn bij het Wapen van Heeckeren om ‘live’ te gaan schilderen.
Leuk als je langs komt! :-)


RGC Zutphen, afdeling GGNet

Datum: 17 september 2013 t/m 31 januari 2014
Locatie: RGC Zutphen, Den Elterweg 75, Zutphen (2e etage, route 101)

Rowena Peters stelt vijfentwintig van haar werken tentoon op de 2e etage (afdeling GGNet) in het RGC Zutphen.
Rowena schildert voornamelijk portretten van dieren & mensen (olieverf). Haar stijl beweegt zich tussen realisme en het iets abstractere paletmes.
Zij schildert zowel in opdracht, alsook persoonlijk werk. Hierbij is liefde een belangrijk thema. U kunt op de expositie zien wat de mogelijkheden zijn voor het schilderen in opdracht (dieren/portretten). Tevens is een groot deel van de werken te koop.

De werken zijn iedere werkdag van 08:30 tot 17:00 te bezichtigen.